Scriitoarea Corina Ozon, unul dintre prietenii de suflet ai Asociatiei CONIL, in vizita la copiii Scolii Primare CONIL Ghencea

Scriitoarea Corina Ozon, una dintre persoanele publice care si-au oferit cu generozitate sprijinul in promovarea campaniei “Trimite un copil atipic la Scoala!” si in cadrul recentei Gale Speciale pentru Educatie, a facut o vizita si la Scoala Primara CONIL Ghencea, unde s-a imprietenit cu toti copiii deosebiti de acolo …

Cuvintele prea multe sunt de prisos, asa ca o lasam pe Corina Ozon sa vorbeasca:

“Astăzi am fost la Școala CONIL, clasele I-IV, unde sunt integrați copii cu dizabilități de vedere, auz, hiperactivi, cu sindromul Down și cu tulburări de spectru autist. Știau că vin și mi-au spus că s-au îmbrăcat elegant pentru întâlnirea noastră. Mi-au arătat cum stau cu matematica, cu scrisul, mi-au cântat din ce vor prezenta la serbarea de Crăciun. Sunt cu toții adorabili și știu să primească iubirea cu brațele deschise. Am găsit o atmosferă de familie.
Doamnele de aici, sub coordonarea Marianei Ion, fac lucruri fantastice. Unii dintre copiii aduși aici acum câțiva ani abia de mergeau sau reacționau. Acum comunică și își exprimă sentimentele. Procentul de recuperare este plin de speranță pentru toți, dar depinde de noi să îi ajutăm.
Susțin Asociația CONIL, deoarece e timpul să scăpăm de mentalități vechi, să nu mai punem etichete și să ne educăm copiii în spiritul ajutorării celui de lângă noi. CONIL face eforturi să deschidă Școala pentru clasele V-VIII pentru copii cu nevoi speciale, însă nu mai primește finanțare de la stat.”

OAMENII DEOSEBITI CRED IN PROIECTE DEOSEBITE, MULTUMIM, CORINA OZON, PENTRU IMPLICARE! ‪#‎trimiteuncopilatipiclascoala‬

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*