Gala Speciala pentru Educatie, organizata de Asociatia CONIL, o frumoasa reusita in cadrul campaniei “Trimite un copil atipic la Scoala!”

In data de 3 decembrie, in intreaga lume a fost sarbatorita Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, moment pe care Asociatia CONIL l-a marcat printr-un eveniment caritabil, Gala Speciala pentru Educatie, desfasurata la Crystal Ballrooms din Bucuresti.
Gala face parte din campania de strangere de fonduri “Trimite un copil atipic la Scoala!”, lansata recent, prin care Asociatia CONIL isi propune sa finanteze o noua scoala, gimnaziala, destinata integrarii copiilor cu cerinte speciale de educatie.
Asociatia a ales ca, impreuna cu prieteni de suflet, colaboratori si persoanalitati din mediul de afaceri si artistic care impartasesc aceleasi valori, sa reaminteasca tuturor drepturile celor cu nevoi speciale, dar mai ales dreptul la educatie al tuturor copiilor.

In numele beneficiarilor sai, Asociatia CONIL vrea sa aduca multumiri si pe aceasta cale tuturor care au facut posibil acest eveniment, au contribuit la reusita si care sunt alaturi in cadrul campaniei!
Multumiri sponsorilor: Asociatia La Main du Coeur, Romprest, Fair Value Consulting, Aqua Carpatica, Mercarom Solutii, Hotel Cota 1400 Sinaia , Deziclean, SELGROS, DAN International, Regus, Selgros, Irina Reisler, Divertiland, ELTA ’90, LNKO, Romstal, Communication for Community, Duchess Official, Maison Ancienne, Perfect Contur, FLOWERsophie, Olimpia Rose, Mirela Craciun Photography, Famous Production Randi, TNO Opera Nationala Bucuresti, Cofetaria Agapitos , Cofetaria Alice, Teatrul de pe Lipscani, Teatrul Excelsior, Nicu Alifantis, trupa TAXI
Multumiri partenerilor media: Profesorul de Joaca, Radio 3Net, Radio Trinitas, Copilul.ro, Great Fashion.ro, KidSpots, RevistaCNLazar.ro, Romania Pozitiva.ro, Gradinite Bucuresti.ro, Calendarul Copiilor.ro, Agenda Culturala pentru Copii.ro, Florigami.ro, Urban Kid.ro, Vin si Eu.ro, Asociatia SUPRA, Mamici la Superlativ.ro, Cursuri pentru Copii.ro, Webgrow.ro, Asociatia Ed4Lead, Educatie Pro.ro, Festivaluri Romanesti.ro
Multumiri speciale artistilor care si-au oferit sprijinul cu multa generozitate: trupa TAXI, Fabian Sanchez, Elena Gheorghe, Marioara Man Gheorghe, Mihai Napu Band, “Profesorul de joaca” Leon Magdan, trupa Dance World, Andra Petre si, nu in ultimul rand, prezentatorilor Raluca Moianu si Vlad Ionescu!
Multumiri pentru sprijin, de asemenea, si expozantilor din foaier, care au contribuit prin vanzarea de produse la “pusculita” galei: autoarea Alice Boangiu, pictor Sorina Holeiciuc, Atelier “Ciobulete” al artistului plastic Elena Lupu, Atelier “Florigami” – Florina Mitrea!

Cine este Asociatia CONIL si, mai ales, cum este alaturi de copiii si tinerii cu nevoi speciale?
In acest an, asociatia sarbatoreste 10 ani de activitate, pe care i-a petrecut ajutand copiii atipici sa invete, sa se integreze in colectivitati, sa-si atinga potentialul si sa exceleze in activitatile preferate. A inceput cu resurse putine, dar a avut mereu planuri mari, asa ca, in prezent, furnizeaza servicii educationale si terapeutice pentru cateva sute de copii speciali. 60 dintre ei invata in Scoala Primara CONIL.
La scoala, copiii speciali se confrunta cu diverse greutati, iar parintii au semnalat de-a lungul timpului o serie de greutati cu care se confrunta la scoala copiii lor atipici. Aceste probleme apar pentru ca scolile sunt adesea supraaglomerate, profesorii trebuie sa faca fata unui numar mare de elevi, iar copiii cu cerinte educationale speciale se adapteaza cu dificultate in aceste conditii.
Ca sa beneficieze cat mai mult de oportunitatile oferite de un sistem educational, copiii atipici au nevoie de spatii mai linistite, de mai multa atentie si de profesori cu pregatire speciala. Astfel a luat fiinta Scoala Primara CONIL, institutie incluziva deschisa pentru toti copiii, atipici si tipici.
In prezent, Scoala Primara CONIL este doar o scoala primara, furnizand servicii de invatamant pentru primele cinci clase. Dar copiii au nevoie sa mearga la scoala mai mult decat cinci ani, astfel incat a aparut ca o necesitate infiintarea unei scoli cu clasele V – VIII.
Aceasta este premiza campaniei de strangere de fonduri “Trimite un copil atipic la Scoala!”, la finalul careia se doreste infiintarea unei Scoli Gimnaziale CONIL, in care vor pasi an de an copii speciali cu dizabilitati de vedere, de auz, copii cu tulburari de spectru autist, ADHD, hiperkinezie, Sindrom Down.

GALA SPECIALA PENTRU EDUCATIE

ORGANIZATORI: Asociatia CONIL, Asociatia 3 M
PARTENERI: STV JUNIOR , Profesorul de Joaca
SPONSORI:
Asociatia La Main du Coeur, Romprest, Fair Value Consulting, Aqua Carpatica, Mercarom Solutii, Hotel Cota 1400 Sinaia , Deziclean, SELGROS, DAN International, Regus, Selgros, Irina Reisler, Divertiland, ELTA ’90, LNKO, Romstal, Communication for Community, Duchess Official, Maison Ancienne, Perfect Contur, FLOWERsophie, Olimpia Rose, Mirela Craciun Photography, Famous Production Randi, TNO Opera Nationala Bucuresti, Cofetaria Agapitos , Cofetaria Alice, Teatrul de pe Lipscani, Teatrul Excelsior, Nicu Alifantis, trupa TAXI
PARTENERI MEDIA:
Profesorul de Joaca, Radio 3Net, Radio Trinitas, Copilul.ro, Great Fashion.ro, KidSpots, RevistaCNLazar.ro, Romania Pozitiva.ro, Gradinite Bucuresti.ro, Calendarul Copiilor.ro, Agenda Culturala pentru Copii.ro, Florigami.ro, Urban Kid.ro, Vin si Eu.ro, Asociatia SUPRA, Mamici la Superlativ.ro, Cursuri pentru Copii.ro, Webgrow.ro, Asociatia Ed4Lead, Educatie Pro.ro, Festivaluri Romanesti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*